Verkossa on kokoelma artikkeleita, videoja ja muuta mielenkiintoista valokuvaukseen liittyvää sisältöä, johon olen hiljattain törmännyt muilla nettisivuilla. Kiinnostavia linkkejä otetaan myös vastaan kommenteissa sekä Raakakuvan facebook-ryhmässä.
Olen ehtinyt viime aikoina keskittymään erittäin huonosti valokuvaukseen, vaikka päivittäin tuleekin aina jotain aiheeseen liittyvää luettua. Oma kuvaaminenkin on ollut huhtikuun ajan lähes kokonaan tauolla. Osittain tästä johtuen tarkoituksena on jatkossa julkaista näitä artikkeleita ja muuta mielenkiintoista haaviin tarttunutta ainoastaan kerran kuukaudessa.

Olympus OM-D E-M5 :: 1/80 :: f1.6 :: ISO 400
Jos joku ei ole tätä vielä huomannut, niin seuraan tarkkaan mitä Ming Thein blogiinsa kirjoittaa. Huhtikuu on ollut hänen osalta todella mielenkiintoinen. Ensin tuli pari henkilökuvausta käsittelevää artikkelia, joista jälkimmäinen on myös street-kuvauksen kannalta aiheellinen. Lisäksi hän kirjoitti hyvän artikkelin kuraatiosta ja toisen Photoshopin ja Lightroomin eroista:
- Thoughts on portraiture
- Portraiture, part two: candids, reportage, street, and the ‘happiness barometer’
- Curate curate curate (and, coincidentally, post #1,000)
- The eternal question: why I use Photoshop over Lightroom
David Alan Harveyn ajatukset valokuvauksesta ovat aina kiehtovia. Ensin Vogue teki hänestä videohaastattelun ja pari päivää sitten löysin DAH:n hiljattain Veronassa pitämän TEDx presentaation.
Filmikuvaukseen liittyen nämä värilliset valokuvat 1913 vuodelta ovat varsin kiehtovia. BBC julkaisi myös artikkelin siitä, miten filmin piti jo kuolla pois mutta toisin kävi. Muutama päivä myöhemmin Petapixelissä julkaistiin vastine kirjoittajan näkökulmasta äärimmäisen tylsälle BBC:n artikkelille.
Sekalaisten artikkelien ja juttujen joukossa on Olivier Duongin kirjoitus siitä, miten kehittyä valokuvaajana ottamatta yhtään kuvia. Lisäksi RNI, jonka filmipreseteistä olen kirjoittanut täällä ja täällä, ilmoitti julkaisevansa kesällä mobiiliapplikaation, joka mitä ilmeisimmin aikoo kilpailla ainakin VSCO Camin ja Instagramin kanssa parhaasta filttereihin perustuvan kuvaeditorin tittelistä.
Lisää kommentti