Fyysikko Nils Bohr on aikoinaan sanonut, että asiantuntija on henkilö, joka on tehnyt kaikki mahdolliset virheet hyvin kapealla alalla. Tämä on se perusta, jonka päälle Raakakuvan valokuvauskurssit rakentuvat. Olen tehnyt niin paljon ja niin isoja mokia opetellessani kuvaamaan, että haluan tehdä kaikkeni, jotta sinun ei tarvitsisi toistaa samoja virheitä, saatika käyttää yhtä paljon aikaa asioiden oppimiseen kantapään kautta.
Kurssit muodostuvat pääsääntöisesti havainnollistavista esimerkeistä, tiettyjen ”nyrkkisääntöjen” opettelusta, sekä käytännön tekemisestä. Eihän sitä uimistakaan opita pelkästään kirjoja lukemalla… Hyödynnän myös kokemustani yrityskouluttajana sekä opettajana Aalto-yliopistossa, jotta kurssien sisältö pysyisi mielekkäänä ja tarjoaisi mahdollisimman hyvän oppimiskokemuksen.
Digitaalisen valokuvauksen perusteet

Ulkona harjoittelemassa kurssilaisten kanssa.
Peruskurssin tarkoitus on käydä läpi kaikki digitaalisen (järjestelmä)kameran käyttöön liittyvät olennaiset asiat. Aivan liian usein näkee ihmisiä hienon ja kalliin järjestelmäkameran kanssa kuvaamassa automaattiasetuksilla. Jos ei vaivaudu opettelemaan valokuvauksen perusteita, niin mikä tahansa suhteellisen uusi pokkarikamera – tai vaikkapa iPhone – tuottaa todennäköisesti vähintäänkin yhtä hyviä kuvia kuin kallis järkkäri osaamattomissa käsissä.
Kurssin pääpaino on valotuskolmion (aukko, suljinaika, sekä ISO-herkkyys) opettelussa ja sen luovassa hyödyntämisessä. Tämä on valokuvauksessa universaali asia, joka pätee niin filmillä kuin digillä kuvattaessa. Oli kyseessä sitten pokkari, kännykkäkamera tai ammattitason järkkäri. Valotuskolmio muodostaa perustan, jonka kautta voidaan paremmin ymmärtää esim. eri kuvausmoodien toimintaa ja valotuksen mittausta. Lopuksi syvennetään osaamista tutustumalla mm. histogrammiin, valkotasapainoon, tarkentamiseen, sekä syvyysterävyyden manipulointiin.
Kesto (täysimittainen): 8-10 tuntia, jaettuna kahdelle tai kolmelle päivälle.
Kesto (lyhennetty): 3 tuntia, pääpaino valotuskolmiossa ja sen luovassa hyödyntämisessä.
Hinta: Osallistujamäärän ja laajuuden mukaan. Pyydä tarjous!
Ensiaskel henkilökuvaukseen

Esimerkki siitä mitä voi saada aikaan pelkästään luonnonvaloa ja yhtä reflektoria käyttäen.
Jotta henkilökuvauskurssista saa kaiken irti, odotetaan osallistujalta ylläolevan peruskurssin sisältöjen osaamista. Etenkin valotuskolmion ymmärtäminen on tarpeen. Tämä kurssi syventää osaamista syvyysterävyyden hallinnasta, selittää miten eri objektiivit ja polttovälit soveltuvat ihmisten kuvaamiseen, ja mitä onkaan se mystinen Bokeh(!). Värien hallinnalla on myös tärkeä rooli, jotta etenkin iho näyttää kuvissa luonnolliselta.
Kurssin painopisteet kuvaamisen osalta ovat luonnonvalon käyttämisessä ja sen manipuloinnissa, sekä kuvattavan henkilön ohjaamisessa. Vastuu lopputuloksesta on viimekädessä aina kuvaajalla, ei kuvattavalla, minkä vuoksi kuvaajan tulee ymmärtää miten ohjeistaa kuvattavaa henkilöä toimimaan kameran edessä. Tämän lisäksi kurssilla tutustutaan salamakuvauksen perusteisiin.
Kesto: 6-8 tuntia, yhden tai kahden päivän aikana.
Hinta: Osallistujamäärän mukaan. Pyydä tarjous!
Kaikki kurssit ovat järjestettävissä sekä suomeksi että englanniksi. Lisäksi voin halutessa suunnitella ja toteuttaa räätälöityjä kursseja sekä opastuksia, mikäli jollekin tietylle aiheelle (esim. kuvankäsittely, street-kuvaus, kompositio jne.) on riittävästi kysyntää.
Lisätietoja sähköpostitse tai soittamalla 050 571 3153.